Engelinden dolayı okula gidemeyen bir çocuğum var.

04.04.2013 1181

Engelinden dolayı okula gidemeyen bir çocuğum var, ne yapabilirim ?...

Eğer engelinden dolayı okula devam edemeyen bir çocuğunuz var ise, " en az altı ay evden çıkmasının mümkün olmadığı / sakıncalı olduğu"nun ifade edildiği bir sağlık kurulu raporuna ihtiyacımız var demektir. Bu rapor ile birlikte rehberlik araştırma merkezine başvurulduğunda bir değerlendirme süreci başlayacaktır.

Buna göre öğrencinin evde eğitim alıp alamayacağı ve ev ortamının bu tür bir eğitime uygun olup olmadığı değerlendirilecektir. Buna göre hazırlanacak eğitsel tanılama, izleme ve değerlendirme ekip raporu İl Özel Eğitim Hizmetleri Kuruluna gönderilecek ve evde eğitim alması uygun görülür ise haftanın belirli günlerinde ev ortamında eğitim almak üzere öğrenci için bir öğretmen görevlendirilecektir.