RAM´da Öğrencilerle Ne Tür Çalışma Yapılıyor?

04.04.2013 13648

Merkezinize yönlendirdiğim öğrencimle ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?

Merkezimize bireysel inceleme kapsamında gelen öğrencilerle çalışma yapmadan önce çalışmayı yapacak olan uzman:

• 1.      Öncelikle "öğretmenin doldurduğu gönderme formu" "rehber öğretmen gözlemleri" "hastane raporu" gibi unsurları inceler.
  • 2.      Öğrenciyi çalışmaya almadan önce gözlemler,
  • 3.      Öğrencinin yaşı, engeli, ön görüşmeler ve değerlendirme formları ışığında öğrenciye hangi test verileceği kararlaştırılır.

Merkezimizde görme, işitme ve zihinsel engele yönelik olarak geliştirilmiş ve standardizasyonu yapılmış testler kullanılmaktadır.

Görme Engelliler için

Stanford Binet Görme Engelliler Zeka Testi

İşitme Engelliler için

Leıter Uluslar Arası Performans Testi

Zihinsel Engelliler için

Stanford Binet Zeka Testi ve WISC-R

Ayrıca öğrencinin durumuna göre projektif teknikler ve gelişim ölçeklerinden de yararlanılmaktadır.

Öğrenci incelemesi ile beraber veli görüşmeleri de yapılır. Elde edilen veriler ve yapılan gözlemler sonrasında öğrencinin yönlendirmesi yapılarak veliye bilgi verilir.

Değerlendirme sonucu okula resmi yazı ile bildirilir. Okula ulaşan resmi yazı öğretmene iletilir. Öğrencinin kaynaştırma eğitiminden yararlanması uygun görülmüşse İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden kurul kararı istenir. Kurul kararı okula bildirilir ve öğrenci için resmi anlamda süreç başlatılmış olur.